Tea time таро

tea-time-deck

Това е един малко по-различен пост в стил хвалба/споделяне :)
Вчера си купих от магазинче 123 едно малко по-различно таро – Tea time таро или на български – таро „Чаени истории“. То се състои само от големите аркани, съответно 22 карти и не мисля, че е подходящо за традиционното гадаене, но пък рисунките са толкова симпатични, че не можах да им устоя.

Картите включват и малка книжка с описание за всяка и не знам, дали беше, защото не очаквах кой знае какви проникновени тълкувания, останах доста приятно изненадана. Според мен всички карти са улучени много точно, с изключение може би на Умереността.  Най-много ми хареса това изречение от описанието за Императрицата: „Истинското изражение на любовта е подкрепата да изразиш свободно себе си.“ Макар да не е отбелязано никъде изрично, мисля че рисунките са дело на Станимира Петрова, която иначе рисува и картички, и календари.

От всички карти най-много ми допаднаха Дяволът и Кулата, може би и заради по-нетрадиционния поглед върху тях. Минус е това, че повечето изглеждат доста еднотипни – фигура, която е разположена централно и в повечето случаи със затворени очи, ще ми се повече карти да рисуваха някаква история, както тази на Дяволът, например, но пък си мисля, че колодата може да е приятен начин да разведриш деня си сутрин с кафето/чая, когато ти се иска да погледнеш на таро от по-приятната и по-малко плашеща страна. Като за първи опит ми харесва. Ще ми се по-нататък да видя пълна колода с по-раздвижени интерпретации на картите :)tea-time-tarot

А вие какво мислите? Някой случайно да си ги е купил?

Реклама

6 thoughts on “Tea time таро

  1. Много симпатично изглеждат! Невинно и оптимистично :)

  2. Вера , много сладурски карти . Хареса ми много значението на Императрицата , и в тази връзка искам да те помоля , да пишеш когато теглиш карта , значението й . Ей така във времето една по една да ни запознаеш и със самите карти и със значението им . Благодаря ти !

  3. Имаш предвид значението на тези карти, написано в съпътстващата ги книжка ли?

  4. Да , интересува ме значението . Ако може и с картинка , тъй като са много хубави картинките .

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s