Шестиците

Шестиците в таро внасят спокойствие и хармония след трудния период на петиците, тъй като в номерологията шест е числото на целостта, хармонията и семейството. Имаме шанс да се отдалечим от конфликтите и изпитанията и да се порадваме на малка ваканция.

ИзображениеШестица жезли в таро е картата на победата и е наситена с доста лъвска енергия. Борили сме се с конкуренти и сега се появяваме триумфално на бял кон като победители в битката от петица жезли. Лаврите са заслужени. От друга страна картата може да указва просто пристигането, появата на някого, когото чакаме от дълго време, тъй като посрещането се изживява отново като радост. По един или друг начин тази шестица е обвързана с вниманието на околните и нашата особа, която се превръща в център на това внимание. Егото ни е поласкано, но нещата не са едностранчиви, защото тези, които в момента ни приветстват, също са били облагодетелствани от нашата победа. Ако сте достатъчно големи, за да си спомняте 1994-та, шестица жезли би могла доста добре да опише посрещането на националите ни по футбол след 4-то място на световното в САЩ. Те са посрещнати като герои, но същевременно и тълпата е щастлива да ги аплодира, защото благодарение на тези хора е изживяла много радостни моменти.

Обърната тази карта не променя толкова силно значението си. Отново имаме посрещане или аплодиране на някого, но този път или това не е правилния човек, а някой, който само си е приписал заслугите, или пък появата на този човек се възприема от питащия като сянка, която отнема светлината от неговата собствена особа. При обърнатата шестица жезли е добре да си дадем сметка за егото си и дали не му отдаваме повече внимание, отколкото трябва.

ИзображениеШестица чаши ни връща назад в миналото, след като сме преживяли период на силна тъга или пък загуба при петицата. Картата напомня ситуация, в която сме изгубили работа, на която сме държали много, при което се връщаме обратно в дома на родителите си за известно време. Или пък сме сложили край на дългогодишна връзка и се ровим в старите албуми, в които са запечатани „добрите стари времена“ на връзката ни, когато всичко е било цветя и рози. Картата може да показва също и възобновяване на контакт със стар познат или приятел. Това може да бъде някой от детските ни години, но не е изключено да е просто някой, за когото отдавна не сме се сещали или пък не сме вярвали, че ще влезем в контакт отново. Освен като карта на миналото, шестица чаши може да ни говори директно за деца или някой, който се държи като дете, за невинност и простота. В други случаи картата се появава, за да предскаже мил жест, който ще ни направят, например букет цветя.

Обърната, шестица чаши е предупреждение, че прекалено много се вторачваме в миналото и се крием от създаването на настоящето си. Картата ще се появи, ако сме се застояли твърде дълго в дома на родителите си и е време да си стъпим на краката, ако излизаме на срещи с нови хора и всяко второ изречение ни е свързано с бившия/бившата. Също, ако се държим твърде инфантилно в някаква ситуация. Време е да оставим миналото зад себе си и да погледнем напред.

ИзображениеШестица мечове е една от малкото карти в боя мечове, която носи облекчение. Тя ни показва моментна пауза в конфликтите, разразили се при петицата. Получаваме шанса да се отдръпнем от конфликтна ситуация или направо скандал. Може да сме се скарали с партньора си и временно да се отдалечим от ситуацията, защото ще пътуваме по работа. Ако на работа сме попаднали в разправия с колеги или шефове, при шестицата идва време за отпуск и можем спокойно да се отдалечим от тази каша с книжка в ръка на плажа. Понякога дори не става дума за действително разстояние или пътуване, а просто по някаква причина конфликтът бива изтласкан назад в съзнанието ни, защото нещо друго го измества, и можем да си отдъхнем. Това далеч не означава, че проблемите са разрешени, просто има временно отдалечаване от тях. Картата ме подсеща за случая на временно примирие през Първата световна война между германските и английските войници по случай Коледа, когато дори са си разменяли подаръци.

Обърната шестица мечове говори за желанието ни да се отдалечим от конфликтите, но и за липсата на възможност. Искаме да се наспим и да си дадем почивка на главата, но вместо това навсякъде около нас се разразяват караници, спорове. Телефонът не спира да звъни с недоволни клиенти и какво ли още не. Имаме нужда от почивка, но обстоятелствата не ни го позволяват. В здравословно отношение обърнатата шестица мечове може да показва хронично главоболие от преумора или поне съм забелязала, че при мен се появява за това. Обърната картата може да означава и, че някой се опитва да се държи с нас сякаш му е минало от скорошно скарване, но въпреки това не е успял да се дистанцира от конфликта и това продължава да го тормози отвътре.

ИзображениеШестица пентакли е една от любимите ми карти, тя носи не само баланс, но и щедрост – както материална, така и в отношенията. Този, който има в повече, ще даде на този, който няма нищо. Просяците от петица пентакли намират благодетел, който се смилява над тях и им помага, при това с добро чувство. В този смисъл картата може да означава заем, който ще дадете или получите, а може да означава и бартер – ти даваш нещо и получаваш друго насреща. И двете страни са доволни. В отношения тази карта е изключително благоприятна, защото може да показва прошка. И двете страни се инатят коя да отстъпи първа, всеки е наранен и обиден, но един от двамата се решава да направи първата крачка към сближаване. А когато той подаде ръка и другата страна ще отвърне. В чисто всекидневен план картата ми е показвала и пари на ръка, които се връщат за даден от преди заем.

Обърната шестица пентакли може да показва, че една от страните се чувства използвана – дава, дава и дава, а насреща няма нищо. Това може да са отношения, в които един от партньорите се възползва чисто материално от другия или пък просто използва факта, че човекът до него лесно прощава и отново и отново се възползва от доверието му. От друга страна може да показва нежеланието на питащия да се отвори към другите и да подаде ръка, да се довери или да прости. Или пък да дава финансова помощ не просто от добро сърце, а защото така ще държи другия в подчинение и под ръка.

Реклама

4 thoughts on “Шестиците

  1. два дена поред тегля за дневна карта пентакли и двата дена са свързани със скандали (караници) с хора :)

  2. Вера, здравей! От известно време 6 жезли ми излиза, когато използвам картите, за да разтълкувам съня си. Възможно ли е картата да показва ноята настройка спрямо света или личностното ми израстване, без да има замесени външни хора?
    Благодаря!

  3. Възможно е, да. Даже на мен 6 жезли в разтълкуване на сънища по-скоро ми излиза за желанието ми да се харесам на околните. И то не някакви конкретни околни хора, а на заобикалящата ме среда като цяло.

  4. Аз съм съвсем нова в това. Днес за първи път раздадох карти и се опитвам да разбера. Върху мен бяха Умереността и шестица пентакли. Какво означава това? Свързано ли е с финансови проблеми?

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s