Приключих с безплатното гледане на таро

Изтрих страницата за безплатните консултации с таро, тъй като се убедих, че полза от това няма. На останалите, които са си изпратили вече въпроса, ще отговоря, както си му е редът до седмица, за да няма несправедливости.

Защо прекратих идеята?

Първоначалната ми идея беше да има както хора, които задават въпросите си, така и желаещи да се учат на таро, които да са доброволци за гледане, но такива не се появиха и пак сама трябваше да гледам на всички, което от началото на август се превърна в непосилна задача.

Обратната връзка за пореден път се оказва нещо, което хората просто не желаят да дадат. С изключение на няколко интелигентни, доброжелателни и отзивчиви човека, които изпратиха отговор, за да обяснят ситуацията си и да кажат до колко картата е била вярна в техния случай, всички останали просто се възползваха от безплатната възможност и дори едно „благодаря“ не написаха.  От 17 души, на които съм гледала от началото на август досега (не включвам юли месец), само четирима са дали обратна връзка. И „много благодаря“ не се брои за такава.

Най-фрапантната ситуация лично за мен беше потребител с име Елена, която беше изпратила два въпроса с различни, макар и сходни и-мейли, като и двата бяха несъществуващи. Това е неуважение първо към мен за времето, което загубвам, веднъж за да подредя картите за нея и втори път да напиша дълъг и-мейл в отговор, само за да се окаже, че всичко е било на вятъра. И второ е неуважение към останалите, които са задали въпроси, защото аз си губя времето да пиша и-мейл, който не мога да изпратя, вместо да гледам през това време на друг човек, който има сериозно отношение и се надява на помощ.

Другото, което изключително ме дразни, е, че може би 80% от хората, които бяха изпратили въпрос, искаха отговор с „да“ или „не“, макар че бях оставила линк към поста с правила за задаването на въпросите, в който първото правило е да се избягват въпроси изискващи отговор с „да“ или „не“. Тоест тези хора дори не си бяха направили труда да изчетат краткия ми текст с насоки.

Поради тези причини, смятам, че продължаването на идеята за безплатно гледане е напълно безсмислена. Благодаря на хората, които се включиха с въпроси и после ми писаха с изчерпателен отговор.

Реклама

15 thoughts on “Приключих с безплатното гледане на таро

 1. Аз ти благодаря, Вера! Обърна ми изключително много внимание, изпрати ми много подробен отговор.
  Жалко, че си останала разочарована от хората, но те разбирам. Желая ти здраве! А, аз ще продължавам да следя твоите публикации и да се уча.

 2. Много съжалявам за случилото се.Наистина има много объркани хора които се уповаваха на теб и твоето гледане.Не всеки може да си позволи да ходи по врачки.Желая ти здраве и късмет.И въпреки всичко все така да помагаш на хората.успех във всяко твое начинание.

 3. Благодаря, Антония, радвам се, че поне на шепа хора успях да бъда полезна по някакъв начин. Жалко наистина, че нещата приключват така, но до този момент в живота съм се убедила многократно, че просто няма ненаказано добро :)

  Албена, вие получихте ли писмото ми, което съм ви изпратила на 6-ти август? Защото все още не съм получила отговор от вас.

 4. Хората не разбират от подаръци и най-нагло грабят и бягат !!! Аз работя в сайт за онлайн гадаене и там са толкова нагли че правят пейст на въпроса и ако не им отговориш правят пейст втори път, заяждат се , дори обиждат ако неискаш да им дадеш безплатен отговор! И аз за да им стане гадно ги питам дали им се струва добре да не купя на детето обяд или да им гледам безплатно ???
  Защо не отидат да си купят хляб безплатно че дори да тропат с крак и настояват и да те обиждат че не си им подарил хляба ???
  Разбирам някой да иска, но това вече е огромна наглост. Нищо вече няма без пари – НИЩО! Особено с Таро пък се изтощава човек адски много и за да презареди енергията не е нужно само да се наспи една вечер …
  Хайде да не паля мотора, затова ще спра на време. Не допускай повече такова нещо, защото те са неблагодарници !!!

  Между другото ето това е линк от който можеш да се регистрираш към същият сайт и да изкарваш изключително добри пари:

  http://registration.oranum.com/master_account.php?partner=Entice

  Само не им гледай безплатно, карай ги да ти влизат в платения чат и не им се шашкай !

 5. Благодаря за линка, Десислава. Аз преди време обмислях този вариант, даже именно в този сайт, но реших, че не съм готова още да гледам на таро за пари. Сега решението ми е дори още по-окончателно. Защо?

  Защото според мен има три проблема с гледането на таро за пари.
  Първо, когато човек си купува хляб, дава пари и получава това, което очаква насреща си – тоест хляб. Но когато дава пари, за да му гледаш на карти, в повечето случаи той очаква някой с магическа пръчка да реши проблемите и като получи отговор от типа: „направи това и това, за да получиш, каквото искаш“, се сърди, защото очакванията му не са били изпълнени, той не иска да прави нещо, иска ти да направиш, нали затова си е платил.

  Вторият проблем е, че повечето хора не знаят какво точно е таро и гледат на него като на ходене при врачка да им хвърли боб или да им гледа на кристална топка, затова и питат, дали ще спечелят от тотото и дали ще се оженят. А , същевременно много малко хора идват с нагласата – „имам нужда от информация по какъв начин да променя живота си към по-добро“, което именно е силата на картите, поне според мен.

  И третото нещо идва от това, че повечето питащи са с нагласата да чуят нещо, което вече им се върти в главата. Примерно, питат, дали ще се съберат с даден човек и искат да чуят „да“, когато отговорът и от космоса се вижда, че е „не“. Те всъщност много добре знаят, че е „не“, просто друго искат да чуят. Затова и пействат по сто пъти един въпрос, даже ходят и на няколко места и питат едно и също, докато получат отговора, който искат да чуят.

 6. Да, ама ако питаш мен те и от хляба са недоволни. Хората могат да са недоволни от всичко. Иначе е така. Но специално в този сайт повечето са запознати и са редовни клиенти. Дори ти помагат с гледането понякога :D Това вече прави гаданието още по-интересно.
  Българите са те дето незнаят. Онези там са с доста по-различно мислене. И да има го и този момент с пействането на един и същи въпрос и аз се дразня, дори да не ти казвам какво визуализирам когато чуя за хиляден път един и същи въпрос. Все си представям клавиатурата в действие … :D

  Но не гледай за без пари, ако искат да взимат отговора предвид, ако искат да се самозалъгвта – тяхна работа. Ти си пази енергията за теб и хич да не ти пука!

 7. Аз също ще се включа към групата на доволните :) Вера, напътствията на твоите карти и разговорите с теб ми бяха много полезни, интересни и вдъхновяващи! Както съм ти споделяла и преди, и сега смятам, че е напълно оправдано и справедливо да получаваш пари за услугата. Това не прави услугата комерсиална, а позволява на човека, който я получава да я оцени по-добре, да подходи по-сериозно към въпроса и ситуацията си, а на теб – да имаш повече време и енергия да се занимаваш с това, което можеш наистина добре – да вникваш и напътстваш чрез Таро. Давайки пари за услугата, ние подкрепяме практикуващия.

  Това, че някой очаква като с магическа пръчка проблемът му да се реши – не е твой проблем, Вера. Ти си добра в това, което предлагаш – тълкуване на картите с техните послания и напътствия – не поемай отговорност за повече от това. Това е достатъчно добро и полезно.

  Хората не знаят какво е таро, но има и такива, които знаят или могат да разберат чрез теб – за тях си заслужава да има хора като теб.

  Ще дам пример от собствената ми практика – като психолог при мен идват различни хора. Част от тях твърдят, че искат да решат проблема си, докато всъщност целият им живот и поведение показва, че не искат. Те не идват при мен в търсене на РЕШЕНИЕ, а в търсене на ИЗВИНЕНИЕ или ОПРАВДАНИЕ или ПОТЪВРЖДЕНИЕ, че са зле – за да се приберат вскъщи вечерта и да кажат на жена си- мъжа си- майка си- или- приятелката си – „Ето, ходих и на психолог, но нищо не може да се направи!“ Тези хора не искат да се оправят и каквото и да направя аз би било безсмислено, но има хора, които искат. Хора, които разбират, които истински търсят и копнеят за промяна. За тези хора си заслужава да правя това, което правя.

  Да, при мен също идват хора, които сякаш вярват, че държа в бюрото си магическа пръчка,с която да ги преобразя. Но има и хора, които са готови да преобразят живота си и тогава им помагам да открият вълшебната пръчка там, където винаги е била – в себе си.

  Вера, не се старай да оправдаваш всички очаквания – ако някой иска това от теб, си е негов проблем. Послушай сърцето си и послушай всички благодарни хора, които ценят това, което правиш.

 8. Благодаря ти за положителните думи, Мария.
  Права си, че има хора, които могат да разберат какво е таро, и се надявам, че този блог ще помогне по някакъв начин за това.

 9. Съжалявам за всичко това, но не се сърди на хората, които са те разочаровали, повечето от тях са Ви потърсили когато в живота им се е случило нещо, нещо много объркващо, нараняващо или дори страшно, и в такива моменти започват да търсят отговори, но дори търсейки не ги чуват.
  Признавам си, че съжалявам и затова, че така и не се възползвах от Вашето гледане.
  Аз си плащах таро консултации доста дълго време, но ……… Не винаги се получават нещата.
  Искам да те попитам някои неща относно картите, ако си съгласна пиши ми на мейла, не става въпрос за гледане.
  Желая Ви много усмивки

 10. Аз не се сърдя, а спирам да предлагам услуга, от която няма никаква полза за мен, а понякога и за другата страна. Повтарям отново – отказах се от безплатното гледане, защото условието беше – безплатно гледане срещу обратна връзка, а сигурно по-малко от 10% предоставяха такава.

  Ако се върнем на метафората с хляба – това е все едно да отидеш в магазина, да си вземеш хляб и да изчезнеш, без да го платиш. После да се върнеш втори път, да искаш още един хляб и да се чудиш защо те гонят с полиция, примерно.

  Ако имате въпроси относно картите, можете да се свържете с мен чрез формата за контакти, която е на страницата „За блога“.

 11. Аз също гледам на таро и понеже ми е хоби , гледам безплатно на приятели и познати. Права си, много хора не знаят как да благодарят и очакват да кажеш това което искат да чуят. Почти на всички които съм гледал точно така правят. Малко са хората ,които желаят да вникнат на нещата.

 12. Жалко ,че късно намерих блога ти. Иначе и аз бих се възползвал от безплатното ти таро гадаене. Щеше да е полезно , наистина. Надявам се ,някой ден пак да направиш нещо подобно. :)

 13. Аз съм се убедила, че безплатното гледане към нищо добро не води. Нито за хората, нито за теб самата. И аз като теб, в началото като се залових с Таро, много желаех да помогна на колкото се може повече хора и да им гледам, но получавах, първо, някакви малоумни въпроси. Хората изнагляваха и започваха да питат по 120 пъти едно и също с малки вариации. Аз вярвах, че има свестни хора и затова не си бях направила труда да сложа ограничение. Вместо това дори, напротив, срещнаха се хора, които да ми държат сметка защо не съм им отговаряла веднага. Затова и спрях. Попринцип не съм голям почитател на гледането за пари и ако не ме принуди живота, ако наиситна не ме сложи на колене, не бих го направила. Гледам вече само на познати хора и приятели, за които знам, че има смисъл да гледам – че виждат по-далеч в носа си и разбират, че бъдещето не е зафиксирано и написано в камък, а нещо, което зависи от изборите ни. Другото е хабене на нерви.

 14. Здр.Вера, ще се радвам да се чуя с вас! Ако нямате нищо против, пишете ми на e-maila.
  Желая Ви здраве и късмет!

 15. Здравейте Вера, от скоро посещавам вашият блог и информацията за тълкуването на картите Таро. Мога ли да се свържа с вас по имейл за конкретни въпроси? Благодаря предварително!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s