Пентаклите в любовта и връзките

От опит знам, че въпросите към таро най-често се въртят около романтичните отношения и връзките. Ако в такива гледания излязат жезли, чаши или мечове, обикновено нямаме проблем с тях, защото те отговарят на действия, емоции и общуване, а тях лесно можем да свържем с любов и срещи. Какво, обаче, ако излязат пентакли? Някак веднага започваме да мислим за работа, пари и други материални неща, които не ни се връзват с въпроса и стигаме до задънена улица.

Затова предлагам няколко варианта за тълкуване на пентаклите по отношение на връзките. Ще се радвам да ги допълните в коментарите.

RW-Ace-of-pentacles

Първият момент, в който разбираме, че с определен човек нещата може и да се получат, нещо сериозно може да излезе от това. Асо пентакли не е романтично и чувствено като това от боя чаши, но пък като че ли е по-обещаващо. Макар нещата тук все още да са в съвсем начална фаза, питащият някак знае вътрешно, че с този човек имат бъдеще.

RW-2-pentacles

Преходен етап, срещаме се с някого, но не сме много впечатлени, така че нещата могат да тръгнат и в двете посоки – към нещо сериозно или към окончателен край. Не е изключено картата да говори и за това, че се срещаме с двама души едновременно, но нито един от двамата не ни се струва кой знае колко добра партия. Трето възможно тълкуване е, че нямаме твърдо мнение относно връзката, в единия ден сме доволни, на следващия сме отегчени.

RW-3-pentacles

Карта на групата и колектива, така че може да обозначава някого, с когото сме се запознали на работното си място или чрез друг вид групова дейност. А може и общи приятели да са ни срещнали. Ако вече имаме връзка, то сме достигнали до онзи етап, в който и двамата са готови да работят за тази връзка, да поставят общи основи, нещата започват да стават сериозни.

RW-four-pentacles

Веднъж споменах за тази карта по отношение на връзките в поста за четворките, но сега пак да повторя, че при 4 пентакли обикновено става дума за резервираност. Тя или ни съветва да бъдем по-внимателни в първите си срещи с някого и да не разкриваме прекалено много още от самото начало, или ни съветва, че каквото дадеш, такова ще получиш, тоест не можеш да имаш удовлетворяваща връзка, ако преди това не се отвориш към партньора и не рискуваш. Може и да те наранят, но може и да се окаже, че това е правилният човек. Едно е сигурно обаче – ако предпочиташ да играеш на сигурно и чакаш Принцът/Принцесата да се появи една вечер на вратата ти, ще си останеш сам доста дълго време.

RW-5-pentacles

Тук имаме твърде еднозначно тълкуване и то е самота. Ако сте необвързани, вероятно ще останете такива още известно време, а ако пък сте във връзка, била тя дори и сериозна, твърде вероятно е да се чувствате сами и изоставени, дори да има човек до вас. Пренебрегнати също е вариант, може партньорът ви да работи твърде много и да няма време за вас, да пътува често или пък просто да не ви разбира, да живеете в различни светове.

RW-6-pentacles

По принцип това е положителна карта в таро, особено ако не се страхувате да направите първата крачка, да бъдете по-умният, който отстъпва. Обикновено говори за моментите, в които решаваме, че отношенията ни с даден човек си заслужават и би било детинско да го изгубим само заради едното его. Тогава правим някакъв жест, подаваме ръка първи и даваме да се разбере, че всичко е простено и забравено, а човекът срещу нас забелязва жеста и той го вдъхновява да продължи с вас.

RW-7-pentacles

Тази е лесна и тълкуването й не се различава особено от това за всеки друг въпрос. Отново става дума за отдръпване, за да премислим, дали усилията ни дотук са си заслужавали. Дали тази връзка си заслужава жертвите, които сме направили до тук, и харесва ли ни накъде отива. Понякога се радваме на това, докъде сме стигнали, друг път си даваме сметка, че тези отношения повече ни вземат, отколкото ни дават.

RW-8-pentacles

Период, в който сме готови и планини да повдигнем, за да сме с даден човек. Учим сме да сме заедно, например в първите месеци, след като сме заживели заедно. Друг вариант на тълкуване тук е да проверим приоритетите си и да сме наясно, дали не хабим твърде много енергия в работата си, ученето си или друг вид дейност за сметка на връзката си, защото често сме склонни да приемаме дългогодишните си партньори като даденост и да забравяме, че отношенията ни с тях изискват не по-малко работа, отколкото всичко останало.

RW-9-pentacles

Може да е много неща, например брак по сметка, или пък финансова и друга независимост, която плаши потенциални партньори. Може да става дума за човек, който има успешна кариера, къща, приятели и социални контакти, пътува много и въпреки това е неудовлетворен, защото му липсва някой, с когото да сподели всичко това. Може да означава и че връзката, в която сме в момента е като златен кафез за нас – отвън изглежда перфектна, но отвътре е много самотно.

RW-10-pentacles

Тук като че ли всички стремежи вече са изпълнени – брак, семейство с деца, къща, наследство. Разбира се, това не значи, че ако излезе на последна позиция и се срещаме с някого от една седмица, веднага ще се оженим. Но означава, че нещата са стабилни и ние ще усетим това в човека срещу нас, той няма да се бои от обвързване, напротив. Ще усетим чувството, че принадлежим с този човек, а може и да ни запознае със семейството си.

Реклама

2 thoughts on “Пентаклите в любовта и връзките

  1. Страхотен блог, винаги откривам нещо ново и различно в тълкованието, а и винаги е по-разбираемо с примерите, които давате. Има и една свежест в поднасянето.Много го харесвам! :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s