Тълкуване с една карта – отговорите

Ето какви карти изтеглих на въпросите от предишния пост. Уточнявам, че използвах колодата на Друидите и Уика, само прави карти.

Красимир искаше да знае коя е най-подходящата специалност, която да запише. (предполагам, че става дума за университет)

ten-of-wands

Ауч! Ако приемем, че картата говори за конкретна специалност, тя би била такава, че да ти позволи израстване в йерархията бързо, на цената на пълна отдаденост и ангажираност. Специалност, предполагаща бъдеща професия, в която сам се нагърбваш с повечето отговорности и не се търси екипна работа. Също така специалност, която би могла да те накара да чувстваш дълг и отговорност към конкретната сфера, да вярваш, че проблемите, с които ще се справяш, ще зависят единствено и само от теб и никой друг не би могъл да се справи с тях. Да вървиш срещу течението. Всички десетки говорят за край и затваряне на цикъл, кулминация на дадена ситуация, така че съдейки по това, бих казала, че има вероятност за теб да е добре да продължиш по пътя, който вече си поел – според профилирането на гимназията, в която си в момента.

Мисля си и нещо друго, обаче. От тази десетка строи такава преумора и буквално невъзможност да се види света, заради прекомерна ангажираност и отговорности, че се чудя, дали за теб не е по-добре да се отделиш от мисълта за кандидатстване за малко и да обмислиш други варианти. Чисто интуитивно какво ми хрумна от картата – спортен тип ли си? Замислял ли си се за дейности от сорта на ски инструктор, примерно, или каквото и да било, свързано с този спорт? Алпинизъм, спортно ориентиране, катерене? Дори борба.

В друг смисъл, ако търсиш вариант за учене в университет на другия край на страната или континента, само за да се отдалечиш от дома и родителите, картата показва, че за теб ще е по-добре да останеш и да поемеш отговорност.

Събина искаше да знае, дали моментът е подходящ да стартира нови проекти, и какъв тип проект би могъл да й донесе печалба.

The-Chariot

Очевидно аз съм те объркала с въпроса, а ти си го задала съвсем правилно или поне картите са искали да отговорят на него. При Колесницата, бих казала, че моментът е повече от подходящ за стартиране на нови проекти. И то не толкова заради външни фактори, колкото заради теб самата – ти се чувстваш готова, решена, уверена в себе си. Донякъде с нагласата „сега или никога“. Ако не се чувстваш все още така, Колесницата е картбланш да се почувстваш уверена и готова. Сега е моментът, не се връщай назад в удобната позиция на жертва на неподходящо време или ситуация. Използвай този момент, за да задвижиш нещата, само внимавай да не ги насилиш. Обръщай внимание кога ситуацията ще иска от теб твърда ръка и кога ще се наложи да си по-мека и отстъпчива, важно е за да не се пречупиш и прегориш бързо.

Като тип проект, картата би могла да говори за всякакъв тип пътуване, организирането му или осъществяването му. Ако някое от нещата, които имаш наум, изисква пътуване, то вероятно картата говори именно за него. Във всеки случай, проектът би трябвало да е нещо тотално различно от всичко, което досега си работила. Може да става дума за дейност, която да изисква от теб съчетаването на две противоположности. Тъй като Колесницата е под воден знак, този на Рака, като пример се сещам за психоанализата, която изисква едновременно способност да съчувстваш и да си емпатийна, и да бъдеш достатъчно твърда, за да насочваш хората към преодоляването на травмите им. Няколко други идеи: лектор по мотивация,  професионален разхождач на кучета :) дресьор може би или пък работа с коне, всякакъв вид състезания, диригент… изобщо трудно ще отгатна какво ти се върти на теб в главата, но се надявам, че си схванала идеята. А Колесницата може да се изтълкува и с една дума: „Дерзай!“ Или пък с тази песен на БТР :)

Здравка попита какво може да направи, за да смени работното си място.

EmpressПредполагам, че причината за въпроса, се крие в това, че не можеш да си позволиш да загубиш заплатата, която в момента получаваш. Тази карта, според мен, говори, че ти също така имаш много допълнителен потенциал, който може би не употребяваш в момента. Съветът ми е да търсиш заложбите и талантите си, нещата, които умееш или пък на които можеш да се научиш, за да си помогнеш сама. С тази карта бих предположила, че или имаш някакви творчески наклонности, или пък си сръчна и умееш да правиш от нищо нещо.

Мислила ли си за нещо творческо като занимание? Може да е нещо, което имаш като хоби в момента, или пък за което дори не ти е хрумвало досега. Например нещо свързано с плетене на плюшени играчки или шиене, музика, писане, интериорен дизайн, въобще всичко творческо би могло да пасне тук. Ако имаш някаква такава страна, може би няма да е лошо да се замислиш да я практикуваш като паралелна работа за известно време, докато видиш, дали можеш частично да се издържаш, чрез нея, а след това да напуснеш сегашната си работа.

Ако не става дума за творческа инициатива, картата може да те насочва към размисъл, дали нямаш влечение към професии от типа на фризьорство, маникюр, мода дори, ароматерапия, масажи или рехабилитация. Ако това те интересува, също е вариант, който не изисква четири години висше образование, например, а са сфери, в които лесно можеш да се преквалифицираш. Господарката или Императрицата е женският архетип или Венера, грижата, изхранването на другите, така че в този смисъл защо не и готвач или пък да водиш блог със свои рецепти като паралелно занимание, което в последствие може да се развие и като доходоносно.

Друг вариант, който умишлено споменавам накрая, защото някой може да се обиди, е всичко свързано със земеделието. Ако имаш някакъв имот, който би могла да обработваш, да засадиш с цветя, които после евентуално да продаваш, безброй много варианти са. Идеята ми е да помислиш за това какво можеш да създаваш сама и да продаваш после, вместо да търсиш поредния работодател.

Гергана се интересуваше, дали трябва да продължи сама, или да се откаже и да си потърси работодател (или поне аз така схванах въпроса)

Knight-of-pentaclesТози принц на пентаклите явно наистина има някакво важно съобщение да ти предава, защото първоначално го изтеглих обърнат, понеже бях забравила, че щях да гледам само с прави карти, затова го върнах обратно в колодата, подредих всички карти прави, месих, цепих, теглих отново и познай кой се появи пак :)

Според мен трябва да си продължаваш сама. Ти спомена, че учиш нещо, за да се преквалифицираш – продължи си по него. Това, което мисля, че ще ти е от полза, е да седнеш с един лист и химикал и да си набележиш какво искаш да постигнеш, какви са ти конкретните цели в краткосрочен план, как виждаш осъществяването им и т.н. Този принц не е от най-динамичните в колодата, той даже изглежда напълно спрял и неподвижен, но за разлика от замечтания поглед на принца на чашите, лицето му поне показва решителност – не че се е отказал да върви напред, просто в момента обмисля маршрута. Според мен и на теб ще ти е полезно да обмислиш това по кой път искаш да продължиш, според това което искаш да постигнеш в работата си. С този принц нещата ще се бавят, ще им отнеме повече време да бъдат задвижени. Затова пък, веднъж в движение, ще заработят като добре смазана машина.

Ако и ти като мен не обичаш забавянията и искаш всичко да става тук и сега, погледни нещата от този ъгъл – те вече се случват, ти преминаваш през период, в който се учиш да се оправяш сама и да градиш пътя си стъпка по стъпка. После този опит ще ти е много полезен, освен това ще си осъзнала, че дори и да няма на кого друг да разчиташ в живота си, ти самата си си повече от достатъчна, за да се справиш. Това, което може би ти е нужно повече в момента, е да се подредиш, да се концентрираш над едно или максимум две, три неща, за които си преценила, че ще са ти от полза, а после да работиш много за тяхното осъществяване.

И накрая искам да отбележа, че това са просто таро карти, които са предназначени за консултация и нищо от написаното горе не е по никакъв начин задължително, категорично, а може даже и да не е вярно :)

Ще съм ви благодарна, ако споделите някакви впечатления в коментарите.

Реклама

7 thoughts on “Тълкуване с една карта – отговорите

 1. Вера, уникална си! Хиляди благодарности! Аз имам същата колода, която използвам от дъжд на вятър, но всеки път щом задам въпрос за следването – 10Ж. При теб – същото. Голяма работа са тия карти. А иначе – картата отговаря абсолютно точно на състоянието ми – хич не ми се занимава, усещам го като бреме, което изисква къртовски усилия, а се чувствам заставен да го направя – просто по протокол.

 2. Хах, благодарско! Тази 10 жезли явно има нещо сериозно да ти казва. Защо не пробваш това подреждане – https://78stories.wordpress.com/2013/03/28/podrezhdane-za-razyasnyavane-na-karta/, като питаш какво иска да ти каже картата? Само че без петата позиция май е по-добре, до първите четири. На мен уж ми помага.

 3. Здравейте, много красива колода, хареса ми и ще я потърся непременно. Сега по темата – наистина единственото нещо, което ме задържа на тази позиция е заплатата. Що се отнася до останалата част от тълкуването, точно това са моите мисли като цяло – не искам да работя за някого, искам да се занимавам с мои си неща, но не зная как да се превърнат в източник на доходи :) Много вярно тълкуване, помолих Вас, защото винаги, когато опитвам сама не мога да разбера дали картите ми дават съвет или излиза това, за което мисля.
  Не можах да разбера защо някой би се обидил що се отнася до земеделието – аз имам двор и съм увлечена в идеята за производство на чиста продукция, но само на теория за сега ;)
  Ще мисля върху това тълкуване – БЛАГОДАРЯ от сърце, много вярно са устетни нещата.

 4. Радвам се, че тълкуването се е оказало вярно :)
  А субективността винаги влияе на гледането, затова е хубаво страничен човек да тълкува, аз самата се сблъсквам с този проблем напоследък.

  Колкото до земеделието, навъдиха се много „граждани“, които се обиждат :) Тъй като беше чисто интуитивно хрумването за обработването на земя, а се оказа, че дори имаш двор, може би наистина трябва да обмислиш сериозно тази чиста продукция. Успех!

 5. Позабавих се, защото исках да си подредя нещата в главата. В мойта те само подскачат напоследък и прехвърчат мисли като пилци. Има моменти, в които, главата на човек е като развален телевизор – говор има , картина няма. Или картина има, говор няма. Този Рицар Пентакли на няколко пъти се е появявал и при мен. И противно на всякаква логика, като помисля за работа в екип и шеф, нещо много далечно, но вътре в мен направо възнегодува и ми се губи и картината и говора. За това Вера , благодаря ти, за помоща и подкрепата. Благодаря и на Рицаря от твоята колода. Горе-долу и аз съм формулирала отговора за себе си, по начина както ти – бавно и славно към напредък и възход. Падението е сигурно, само, когато се откажа от мечтата си и това, което съм започнала да градя…. Имам поглед. моя позната започна като мен преди година – салон за красота.Започна уж с една по-опитна, но се стигна до пълен провал. И пак противно на логиката и разумните решения – с подкрепа от нейде си, разумен риск и Идеализма на Глупака направи, това което трябва – но САМА. Урокът е труден, защото хвърляме патериците и започваме да ходим сами, не вярвайки, че това Чудо може да се случи – а то не е кой знае какво голямо чудо, просто са ни приучавали да мислим ограничено И когато започнат да падат задръжките и рмките, човек пак се чувства вързан…Следва отърсване , събуждане и действие…Уча се на търпение, искам не искам. За това и аз така манипулативно гледам на нещата, но те са си самата истина. Големите Аркани са Висшия план. Споменах ги преди. Имайки за себе си в предвид – те чертят основно живота ми в момента. Започнах от Глупака миналата година , минах през Смъртта неколкократно и така, сега съм на – следствията и действията. За първи път започна да излиза все по често Светът. Забелязах, че питахме все в сферата на това – което ни влече, което е при сърце и това което в момента е уж реалното и сигурното. На всички искам да пожелая да са смели и уверени в мечтите си и в дейтвията си. Благодаря на Вера и на Таро – )))))

 6. Наистина, този път всички въпроси бяха свързани по един или друг начин с работа и професия. А само преди две години, например, получавах запитвания основно за любовни отношения. Явно времената са такива, че материалното оцеляване (пентакли) и то чрез по-пълноценно осъществяване (жезли) ни вълнуват най-много. Късмет на всички, а пък дано картите да са ви помогнали и на вас.

 7. Не просото оцеляването, а реализацията, която отваря път към независимост и свобода на съществуване. Аз така прочетох написаното. Благодаря ти Вера…

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s