Подреждане за разясняване на карта

Наскоро попаднах на подреждане, което ми помогна да си изясня значението на Луната като съвет към мен в гледане само с една карта. Понякога, когато изтеглим само една карта, тя може да ни озадачи повече, отколкото да ни даде отговори, защото остава без никакъв контекст. Няма заобикалящи я карти, които да ни насочат за какво конкретно говори, нито пък дали е изход от ситуацията, или нещо, за което да внимаваме. Така че в подобни случаи, можем да поискаме повече подробности от таро по следния начин.

Вадим въпросната карта от колодата и месим останалите с въпрос какво означава дадената карта, в моя случай Луната като съвет в сферата на работата ми. Теглим пет карти, които са на позиции:

1. какво не означава картата;
2. какво няма да помогне;
3. какво означава картата;
4. какво ще помогне;
5. обобщение на значението на картата;

В моя случай се падна следното:

podrezhdane

Първоначалните ми асоциации с картата на Луната като съвет в работата ми бяха доста разнопосочни. Чудех се, дали означава, че нещо се мъти зад гърба ми. Дали означава, че трябва да се насоча в посока, която буди най-големите ми страхове, или пък иска да каже, че моментът не е благоприятен за предприемане на каквото и да било, защото още не ми е ясна цялата картина. Гледайки изображението и пътят в него, в един момент ми хрумна и работа в чужбина, чисто интуитивно. А ето какво изтълкувах от подреждането за разясняване:

1. Луната не означава – да търся по-интересна или по-динамична работа, не ми казва да следвам всичко, което ми хрумне;
2. няма да помогне – ходенето в чужбина, нито пък напускането на сегашната ми работа;
3. Луната означава – да послушам какво ми казва интуицията и да си изясня емоционалната страна на нещата първо;
4. ще ми помогне – по-трезвото мислене, получаването на повече информация, преди да взема решение;
5. като обобщение – Луната ми казва, че моментът е по-подходящ за развиване на дадено умение, без да бързам да сменям работата си. Да науча, каквото мога от тази работа, защото засега аз самата не съм наясно накъде искам да поема (това последното е обобщение на всички карти).

Предполагам, че това подреждане може да се използва и в случаите, когато имаме повече от една изтеглена карта, макар че едва ли е уместно за келтски кръст например, където така или иначе вече имаме 10 карти, още 5 само може дори да ни объркат повече.

Реклама

One thought on “Подреждане за разясняване на карта

  1. Много благодаря!
    Бях напълно отказана от допълнителните пояснителни карти, защото оставах още по-объркана. А сега намирам шанс да открия точни смисъл, който може да ми убегне <3

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s