Таро ключове за лечение

Днес попаднах на много интересно подреждане с таро карти, което може да се приеме и като диагностично, тъй като търси корените на нашите физически проблеми във вътрешния ни психичен свят. Изпробвах го тази сутрин – много е лесно и същевременно дълбоко, така че смятам, че може да е от полза на повече хора да открият какво стои зад повтарящи се неразположения и изобщо всякакъв физически дисбаланс, през който минаваме.

Авторът на подреждането е Лиса Фридеборг Лойд, която е холистичен лечител с таро, нещо звучащо доста неразбираемо у нас засега, но казано в най-общи линии ще рече, че използва познанията си за таро карти, за да помага енергийно на хората. Оригинала на английски може да намерите тук: Healing Key Tarot Spread

За подреждането е необходимо първо да отделите само големите аркани от колодата. В оригинала не е уточнено, но аз реших да си гледам само с прави карти, като предварително заявих на глас това, докато ги месех. Може да използвате подреждането за общи насоки към оздравяване, както аз направих, или конкретно да питате за здравословен проблем, който ви тревожи.

Избирате си три карти на случаен принцип, като:
– първата карта показва основния проблем, това, което лежи в същината на физическото ви неразположение;
– втората карта се поставя от ляво на първата и показва онова поведение, мислене или начин на действие, което трябва да избягвате в момента, да се откажете от него;
– третата карта се поставя от дясно на първата и подсказва начина, по който можем да се излекуваме, принципа, който трябва да следваме, за да постигнем изцеление;

Когато обърнете третата карта, е добре да се фокусирате върху първите, интуитивни усещания от нея, да не бързате с рационалното си познание за значението й, а да дадете воля на интуицията си и също така да се фокусирате над това, дали усещате нещо физически при досега си с картата.

Втората част от гледането, е да направите връзката между картите и зодиакалните знаци, които пък от своя страна отговарят за определена част от човешкото тяло. Ако не знаете кое за кое отговаря, тази информация лесно може да се намери из интернет, например тук. Но тъй като си говорим за по-дълбокото значение на здравословните ни проблеми обаче, разглеждайте нещата и на малко по-метафорично и дълбоко ниво.

За по-добро прилагане на ключа, който сме поличили от третата карта, включваме и малките аркани. Ето как – ако, да речем, сме изтеглили трета карта Смъртта, астрологично тя се свързва със зодия Скорпион, затова вадим от малките аркани дворцовата карта, която символизира тази зодия. Аз примерно я свързвам с Кралица чаши, но вашите аналогии могат да са други. Също така и с трите карти от малките аркани, които отговарят на този слънчев знак. В случая това са 5, 6 и 7 чаши. Това са по-малките ключове, които могат да ни насочат към какво да се концентрираме за разрешаване на проблема. Ако третата картата обаче е да речем, Колелото на съдбата, тя отговаря на планетата Юпитер (огън), а Върховната жрица например, отговаря на Луната (вода), тоест те нямат конкретен знак. За тях не теглим карти от малките аркани, а считаме, че става дума за въпрос на изравняване на енергиите в тялото. Сравнението между елементите на втората и третата карта ще ни покажат кои точно енергии трябва да се изравнят.

Ето какво се получи при мен:

Първата ми карта – Колесницата (зодиакално съответствие Рак), разтълкувах като неправилно упражняване на егото спрямо околния свят, желание да се наложа по начин, който е общоприет за всички. Втората карта – Звездата (Водолей) асоциирах с необходимостта да спра да се надявам на едно бъдещо излекуване и междувременно да се раздавам навън, разпилявайки енергията си, която трябва да е центрирана в мен – третата карта – Смъртта (съответства на Скорпион), която предполага мощно концентриране на енергия вътре в самия човек, силна страст, а също и способност да пускаме нещата да си отиват от нас, да сме готови да се отървем от това, което вече е изчерпало ролята си. Водата в двете от общо три карти ми говори, че проблемите ми идват от течностите в организма и аз наистина имам някои проблеми с кръвообращението и т.н., а най-вероятно и хормонален дисбаланс. От трите малки аркани, 7 чаши имаше най-силно послание за мен като съвет да позволя на въображението си да се изяви и 6 чаши, като стремеж за пълноценно изживяване на сегашния момент, вместо търсене на спасение в миналото или бъдещето.

Ще се радвам, ако на някого това подреждане му допадне и сподели опита си :)

Реклама

6 thoughts on “Таро ключове за лечение

 1. Здравей,супер блог,много благодаря,на много ме научи! От известно време съм със странни здравословни проблеми ,но никой не ми казва точна диагноза..На първо място ми се падна Колелото на съдбата (което ме спука последния месец:)),втора,разбира се ,Справедливостта(която също не ме оставя от месеци) и последна Императрицата..Обърнах тестето и кой да видя-Дяволът :( :( Обърках се,честно!А проблемите започнаха след като разбрах ,че важен за мен човек ме е предал..Също виждам навсякъде рожденната си дата,странното е ,че хората около мен също започнаха да я виждат-19.12(или съм им повлияла,или е защото сме майни и се вижда често по стените)Ако някой има идеи,моля да пише,че ми се излиза от филма вече,уж знаците са много ясни,но аз пак не ги разбирам :{ Благодаря !

 2. Какъв беше въпросът? И използваш ли и обърнати карти или гледаш само с прави?

 3. Помолих Таро да ми покаже причината ,поради която съм се разболяла и как да си помогна,гледам с обърнати карти.Преди 2 -3 месеца си гледах на 3 карти ,същият въпрос и ми излезнаха в права позиция-Справедливостта,Умереността(Аз,Стрелеца:)) и Звездата(която е рожденната ми карта).Никога не са ми излизали само големи аркани,учудих се много..Благодаря за отговора!!! :)

 4. Не съм сигурна дали си използвала тази подредба, която съм описала в самия пост, или просто си изтеглила 3 карти. Ще ги тълкувам все едно, че отговарят на позициите, които са в тази подредба.
  Колелото на съдбата като основен проблем ми се струва, че говори за загубата на контрол. Усетила си, че изведнъж нещата се преобръщат с главата надолу и целият ти живот се променя за един кратък момент, което най-вероятно те е накарало да се почувстваш крехка, безсилна, сякаш се носиш по вълните и ти е трудно да намериш опора или да се закотвиш поне за нещо стабилно.
  Справедливостта като онова, което трябва да избягваш, според мен е желанието да съдиш. При Справедливостта всичко е черно и бяло, няма сиви моменти, а животът рядко е чак толкова лесно дефиниран. Също така може да имаш нагласата, че трябва да вземеш някакво важно решение, да избереш път пред себе си оттук нататък и да се опитваш да вземеш правилното решение, използвайки ума си, но именно това най-вероятно те напряга и метафорично дори разболява. Опитвай се също така да не съдиш самата себе си чак толкова строго.
  Императрицата накрая за начина на лечение я виждам като физическа грижа за себе си. Да си позволиш повече удобство, да си поглезиш сетивата, да се почувстваш повече жена, ако щеш. Също така да твориш, да се обърнеш към някаква съзидателна дейност, която ти идва отвътре. Дори и да не си съвсем наясно, дали от нея ще излезе нещо смислено или не. Просто да създаваш нещо физическо. А не толкова да напрягаш разума и умението да отделяш добро от лошо. Поне моето виждане по тези карти е такова, като те приканвам и ти да поразсъждаваш над тях, не знаеш какво може да изскочи :)

 5. Мноооого сте права,изоставила съм се отвсякъде и не спирам да се обвинявам за какво ли не..Музиката е голямата ми страст,а последните месеци ,дори не ми се свири..ноооо всичко ще се оправи и няма да се дам :) Много благодаря за вниманието и времето,което ми отделихте!Пожелавам Ви много успехи и ако издадете книга някой ден -много ще се радвам!!! =}

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s