Упражнение за изучаване на дворцовите карти

Преди няколко дни ми попадна интересно упражнение за по-доброто запознаване с дворцовите карти. Реших да опитам и ми се стори добра идея да го споделя тук, ако на някой друг му допадне и реши да разкаже своя опит.

Първо трябва да отделим само дворцовите карти от пълната колода (те са общо 16 на брой, хубаво е да ги преброите, за да не се окаже, че някоя е останала незабелязана) и да използваме само тях. Разбъркваме ги с лице надолу, както при нормално гледане, след което теглим три карти, като позициите са следните:

  1. Какъв ще бъда днес?
  2. Какво ще разпозвам в другите?
  3. Какво ще търся?

Нареждаме ги една след друга от ляво на дясно и ги обръщаме като при нормално гледане. Това трябва да се прави в началото на всеки ден в продължение на период от 10 дни, като е препоръчително да си записвате комбинациите, за да можете да се върнете към тях след време. Понякога смисълът не ни се разкрива веднага, а от позицията на времето.

Дворцовата карта на първа позиция ни показва какви характеристики ще преобладават в нас и настроенията ни през този ден. Втората изобразява това, което ни привлича в другите и ни прави впечатление, а третата ни показва качеството, към което се стремим и което ни се иска да постигнем през този ден.

Това е комбинацията, която подредих за вчерашния ден:

Дворцовите карти са от Тарото на Друидите и Уика

Принц или рицар жезли показа силното ми желание за промяна на статуквото този ден и факта, че бях оптимистично настроена към едно ново начало. Кралица пентакли говореше за това, че на момента бях привлечена от хората с призвание в живота, тези които са наясно какво искат да постигнат и работят усилено на този фронт. А Принцеса или паж пентакли като това, което търсех, беше нова област на интерес и работа, нова сфера, в която да започна да се уча и развивам.

Това упражнение е добро за по-лесното запознаване със значенията и нюансите на дворцовите карти, тъй като ще можете да сравнявате тълкуването си с това как в действителност сте се чувствали. Не бива да се бърка с ежедневно гледане, защото няма да ви покаже събитията, които предстоят, а само вашите собствени нагласи към случващото се.  Ако го опитате и има резултати, ще се радвам да споделите.

Реклама

3 thoughts on “Упражнение за изучаване на дворцовите карти

  1. Много любопитно упражнение! От доста време съм оставила картите, но този тип ежедневни тегления и подредби са идеалният начин да се захвана отново. Още утре започвам и се надявам да мога да споделя някакви наблюдения.

  2. Надявам се, че ще е полезно, и ще чакам обратна връзка :)

  3. Да :) и на мен ми харесва това упражнение! Благодаря!!!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s