Райдър-Уейт и описателните отговори

Онзи ден имах възможността да се убедя колко удивително точна и описателна е колодата на Райдър-Уейт. По принцип обичам да гледам с Друидите и Уика, защото илюстрациите там са по-богати и с повече детайли, но тъй като Райдър-Уейт беше извадена и наблизо, реших да пробвам със случаен въпрос, дали все още сме на една вълна с картите. Това, което излезе, се оказа толкова необичайно описателно, че ми направи силно впечатление.

Зададох въпрос на приятел, който искаше да знае, дали фирмата му ще успее да осъществи една важна за тях сделка. По принцип знам, че въпросите, които изискват отговор с „да“ и „не“, не са препоръчителни, но, както вече казах и по-горе, това беше само за разгрявка.

Ето какво излезе:

Първото, което ми направи впечатление, беше присъствието само на пентакли и то от малките аркани. Въпросът е наистина финансов, така че до тук няма изненади, просто много точно съвпадение. Не става дума и за лична трансформация, така че големи аркани също няма защо да се очакват. Интересното обаче са изображенията. На първата карта – 3 пентакли, има двама души, които държат документ, сякаш очакват мъжът, който е пред тях да го подпише, а той пък изглежда твърде зает с нещо друго, за да им обърне внимание. Според питащия именно такава е ситуацията, тъй като очакват всеки момент да подпишат договор с купувача, но той им е обяснил, че в момента е твърде зает с други дейности.
На втората позиция имаме 6 пентакли, в която виждаме отново двама души, които сякаш просят средства отново от един човек, който стои по някакъв начин над тях – те са клекнали, а той се е извисил отгоре. В действителност финансовата стабилност на тази фирма зависи от осъществяването на сделката, така че според питащия те наистина са в ролята на просещи в момента.
Третата карта, обърнатата 5 пентакли, не говори много добре за развитието на ситуацията, но ме порази това, че на нея отново виждаме двете фигури, този път тънещи в пълна нищета и нужда. Интересно е да се проследи промяната на облеклото на тези двама души от самото начало на подреждането – как от хубави и нормални дрехи, те преминават през такива с леки кръпки, докато се стигне до пълна просешка тояга, в буквалния смисъл.

Аз изтълкувах подредбата като потвърждение, че сделката ще се сключи наистина (6 пентакли), но ефектът от нея няма да е такъв, на какъвто във фирмата се надяват, и може би в крайна сметка действително ще се стигне до фалит или пък някакъв друг тежък финансов момент. Наскоро попаднах на една интересна теза, според която обърнатите карти в подреждане биха могли да се тълкуват като необходимост за питащия да се върне към енергията на предишната карта, за да не се стигне до това, което те предсказват. Тук тази техника би се вързала идеално, което ще рече, че ако фирмата не се върне към 4 пентакли – да наложи по-строг контрол на харченето и да се затегнат коланите възможно най-много, не я очаква нищо добро.

А какъв е вашият опит с Райдър-Уейт, намирате ли го по-описателен от други колоди? Или пък сте забелязали, че друг тип карти ви дават повече детайли?

Реклама

3 thoughts on “Райдър-Уейт и описателните отговори

  1. Чудесен разбор!!!
    А, какво се случи в крайна сметка?

  2. Стана това, че и досега сделка няма, даже ме е яд, че тогава не видях отрицателния отговор в обърнатата 5 пентакли, от която нищо добро не може да се очаква, дори да е предшествана от 6 пентакли.

    Фирмата се върна към дейност, от която смяташе да се откаже при сключване на договора, просто защото нямаше друг избор – което е най-тясно свързано с обърнатата 5 пентакли – помощ няма да дойде от никъде.

    Тази обратна връзка не е окончателното развитие по ситуацията. Всъщност първоначалното ми тълкуване е напълно правилно. Сделка имаше и вместо да се осъществят инвестиции с получените пари, те бяха профукани доста глупаво, така че се наложи отново да се борят за финансово оцеляване месец за месец.

  3. Здравейте аз ползвам само тази колода и мога да кажа ,че вече за една година ми отговарят много много точно, за което им благодаря!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s