Влюбените

Влюбените в тарото на Друидите и Уика

Картата на Влюбените или Любовниците, както е в Райдър-Уейт, е една от онези, чието име разбираме буквално, също както при Силата, Умереността, Справедливостта, и много често именно поради това първо погрешно схващане, не можем да си обясним, защо тълкуването не ни се връзва. VI Аркан е карта, която с появяването си кара питащият да се усмихне и да се надява на по-щастливи събития в бъдеще. Хората виждат в изображението само любов и обещание за наслада, които всъщност рядко са посланието, което трябва да възприемем от него.

Ако се замислим за любов, няма да отнеме много време преди сравнението да ни насочи към „Ромео и Жулиета“, а това е напълно достатъчно, за да се схване идеята на картата. А именно избор. Влюбените винаги сигнализират за предстояща дилема, но не като избор между две алтернативи, а по-скоро между това да послушаме ли сърцето си или не. Донякъде ми се струва, че положителната реакция на хората спрямо тази карта е свързана и с подсъзнателното им усещане, че тя казва – „Давай! Направи това, което ти се иска, вместо за пореден път да слушаш разума, а не сърцето си.“ На пръв поглед това звучи като музика за ушите на отегчения и смазан от ежедневието човек, но ще се учудите колко сме свикнали и подредили живота си спрямо сигурните неща, за сметка на тези, които ни доставят удоволствие.

В по-ранните си версии, още при Марсилското таро Аркана VI е изобразявала млад мъж, раздвоен между майката и любимата – сърцето казва едно, а умът диктува друго. Дали ще направим това, което ни се иска, зависи от това до колко сме готови да рискуваме, а в днешно време това сякаш никак не ни се удава.

В права позиция:

Най-странното нещо, което ще откриете при по-близкото опознаване на Влюбените, е че това също като Магът е меркуриев тип карта, тоест на общуването и комуникацията. Понякога тя наистина означава любов, срещане с човека на живота, интимност и т.н., но в повечето случаи на цената на жертва. Питащият съзнателно трябва да избере или между обекта на желанието си и житейска пречка, или между няколко души, които го вълнуват в един и същи момент. И повярвайте ми, това няма да е никак лесен избор.
В повечето случаи, когато Влюбените се появяват, става дума за период в живота ви, в който сте изправени до края на път, който се разделя в две посоки и само от вас зависи по коя от двете ще поемете – към едната ви тегли желанието, към другата дългът или пък страхът от новото и различното. Съветът  на картата е да рискувате, да последвате това, което сами желаете, но бъдете предупредени, че няма да е като в приказките.

В обърната позиция:

Обърнатата карта е мощна енергия на нищоправене. Седели сте толкова дълго и нерешително пред 2 жезли, че тя е започнала да излиза обърната, а когато дори и след това сте продължили да чакате някой друг да вземе решението вместо вас, започват да се появяват и обърнатите Влюбени. Тук най-просто казано те упоменават, че се страхувате да вземете важен избор. Мога да дам пример със себе си.

Кандидатствах за работа, за която нямах почти никаква идея какво представлява, докато не отидох на пробен тест за нея, след което осъзнах че тя доста прилича на предишната ми и не искам да работя това отново. По това време започнаха да излизат 2 жезли и после Влюбените. Въпреки това обаче вътрешно не смеех да се откажа, защото нямах много други възможности и не исках да остана без работа още дълго време. Последваха няколко разговора с работодателите по телефона преди интервюто, при което 2 жезли беше започнала да излиза основно с главата надолу. Докато отида на интервюто и в крайна сметка се съглася на работата, Влюбените беше излязла неколкократно вече обърната. Три години по-късно все още съм в същата фирма на малко по-различна длъжност и все още не харесвам работата си. Можех да откажа тогава и да излезе нещо по-добро след време. А можеше и нищо да не излезе и да стоя година или две без работа, никой не знае. Въпросът е колко сме готови да рискуваме, за да послушаме какво ни казва сърцето.

Това е моята представа за Влюбените, вие какво мислите?

Реклама

11 thoughts on “Влюбените

 1. Здравейте!И аз не се справям с тези Влюбени.Или просто ме е страх да им повярвам.По въпроси за мъж,с който имам връзка ми излизат на първа позиция от три карти.Много често в комбинация с 10 чаши или 6 пентакли.И двамата сме обвързани и незнам какво да си мисля…Понякога се появява и Асо пентакли.Всичките прави.Благодаря предварително,ако ми окажете помощ!

 2. Ами Влюбените най-често показват избор, също и любов, във вашия случай и двете неща се припокриват. Картата ви показва дилемата, през която се намирате. Трябва да избирате между двама мъже. 10 чаши може да е семейното щастие, а 6 пентакли може да е много неща, в зависимост от въпросите.

 3. Благодаря!Работата е,че семейното щастие не съществува,дори не живеем заедно,просто обстоятелствата са такива,че не се развеждаме.Нещата са много особени.Благодаря Ви за разяснвнието!

 4. Вчера докато си разглеждах записките ми направи впечатление, че нямам почти никакви за тази карта. Днес реши да ми излезе в подредба и откровено казано не знам как да я тълкувам. Въпросът ми беше; какви са намеренията на Х спрямо У в дадена ситуация, подредбата е Келтски кръст, а на първа и втора позиция ми излизт Влюбените(обърнати) и Колелото(право). Има ли някакво по-специално тълкувание тук и като цялo дори да трябва да ги тълкувам отнасяйки се една към друга със стандартизираните им значения, как да си ги преведа на нормален език – невъзможност на вземане на самостоятелно решение поради независещи от нас(външни) причинi, просто ситуация на избор произтекла от външни фактори или колкото и да ни е трудно в крайна сметка ще изберем? Доста ватианти ми минаха през главата и не мога да си избера :D

 5. Извинявам се за спама, горният пост трябваше да го публикувам в статията за Колелото на съдбата и като цяло въпросът ми е отнесен към него, но понеже проверявах дали няма някъде нещичко писано по темата за комбинация от двете карти съм пуснала поста тук. :)

 6. На въпрос“ мислили за мен“ се падна влюбените обърнати и 3ка жезли прави( 3та карта няма).
  С въпросния човек сме имали отношения, бяха прекъснати, след това аз споделих чувствата си и той ме отхвърли. И двамата сме заети. Какво означават картите?

 7. Според мен означава, че сте се разминали, отдалечили сте се един от друг (Влюбените, обърнати), но все още я има надеждата, че нещо може да стане в бъдеще (3 жезли). Но си мисля, че картите тук показват по-скоро твоето виждане за нещата.

 8. ох, чудих се от известно време, защо влюбените се пада в позиция „какво пречи“, обяснявам си го като „труден избор“ в случая точно между неизвестното и уж сигурното.

 9. Интересното е, че като си гледах за деня с три карти ми излязоха Асо мечове, двойка мечове обърната и Любовниците обърната.
  Когато извадих пояснителна за Асото мечове излезе двойка жезли, но в правилна позиция. Идеи за интерпретация?

 10. Здравей, Вера,
  Имам малко опит в таро (едва година), но едно от проявленията на Влюбените ми се появи съвсем наскоро: обединяване на усилия на двама различни души за обща цел/благо. Звучи ли ти достоверно? :) За мен в случая картата показа мен и класната на сина ми (с която нещо се недолюбваме) как се опитваме да работим заедно в името на момчето.

 11. Здравей, Coninа, честно казано, при мен Умереността е картата, която показва такова обединяване на усилия с хора, с които по принцип не виждаме нещата еднакво. Необходимост от нагаждане и загърбване на различията, за да се постигне обща цел. Влюбените при мен по-скоро излизат за избор.

  Но сега виждам, че Илиана Смилянова (www.tarotbg.com) дава за определение на Влюбените и „сътрудничество“, така че може и да си права.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s