Лична година 9 – Отшелникът

Отшелникът (Fey Tarot)

Това е година на самоопознаване, в добрия и в лошия смисъл на думата. Човек се сблъсква с всичко скрито под собствената си повърхност, нещо повече, налага му се сам да слезе в тъмното мазе на психиката си и хубаво да се порови. Това е година за откриване на стари пластове и усамотяване, в която, колкото и да ви се иска, няма да можете да се шляете безцелно по улиците с приятели и бутилка бира или сладолед. Едва ли ще напреднете кой знае колко в кариерата и съм почти сигурна, че няма да срещнете подходящ партньор за връзка, дори е по-вероятно да се разделите с вече наличен такъв.

Защо? Всичко това звучи толкова депресиращо.
Вероятно е така, годината на Отшелникът не е от най-приятните, но не е и само лоша. Ето на какво е хубаво да се обърне внимание през този промеждутък от два рождени дни. На първо място, спрете да се бунтувате срещу самотата, сега тя ви е необходима. С всичкия онзи шум на главата от приятели, колеги и компании не сте успявали да чуете важна част от себе си, която е била затрупана под ежедневните грижи. Но тя е там и иска вашето внимание, дайте й го, за вас самите ще е по-добре. Без значение, дали става дума за скрити страхове, за неизяснени желания, просто спрете за няколко месеца и се вгледайте добре в себе си. Твърде вероятно е, това, което видите, да не ви хареса. Използвайте времето да си избистрите какво искате от живота и как сте склонни да го постигнете.

Освен това годината на Отшелника често води до обръщане на човека към по-езотерични представи и духовни схващания. Точно по това време се захванах с таро картите и започнах да се интересувам по-задълбочено от астрология. А наскоро, четейки в един голям форум, осъзнах, че при доста хора, които се занимават с таро, нещата са били идентични – при по-голяма част от практикуващите началото е било поставено в личната им година на Отшелника. Това е напълно нормално, защото както таро, така и астрологията са чудесен начин човек сам да си направи психоанализа. Хората се чувстват изгубени и естествено се обръщат към търсене на водач по трънливия път, по който им се е наложило да поемат, често без тяхното съгласие.

Колкото и изолирани и самотни да се чувствате, повтаряйте си, че и това ще свърши, но когато излезете от отшелническия период, ще сте обновени и ще сте намерили нови сили там, където до този момент не ви е хрумвало да ги търсите. Изображението на Отшелника във „Таро на феите“ много ми напомня на идеята на Юнг за съзнанието. Ако горните етажи са съзнаваното, това, с което си служим всеки ден и е ясно подредено за нас, през тази лична година предстои спускане към приземните и дори подземните етажи на несъзнаваното. А това може да е едновременно и плашещо, и вдъхновяващо.

Реклама

6 thoughts on “Лична година 9 – Отшелникът

 1. След прочетеното по-горе мога само да кажа: УАУ! Навлизам в 9та лична година, купила първата колода Таро, в период на усамотяване и търсене на тъмните подземия…..Това ако не е „съвпадение“ :)

 2. Благодаря Ви Вера за труда и точния анализ!От 09.20г влязох в девятка ,а се чудех защо направо ми се плаче и се чувствам безпомощна….,мислех ,че е заради ретро Марс ,асц.Скорпион….Ко се занимавате с астрология и пубикувате в Фейсбук,с удоволствие бих чела и там,ако кажете как да Ви открия…Невероятна сте,Поздравления!

 3. Здравей, Вера,
  Прекрасна статия за личната година. След два месеца навлизам „официално“ в нея, ала някои от теченията ги усещам от сега. Когато си наясно какво те чака, няма страшно, нали, страхът е само незнание. Благодаря ти за споделеното знание <3

 4. Здравейте Вера,
  А как да тълкувам Отшелникът, като житейска карта?
  Благодаря от сърце!

 5. По същия начин, както и за лична година, просто уроците ще се учат цял живот. Това не означава, че целият ви житейски път ще мине при изолация, а по-скоро че през годините ще се учите да цените собствената си компания, ще ставате по-интровертна, ще се интересувате от по-духовни теми, ще извличате опит и истини за себе си от преживяното.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s